Bretagne, het land van en de bossen

Ruige en grillige rotskusten, schilderachtige vissersplaatjes en bad-plaatsen met lange zandstranden vormen een contrastrijk schouwspel. Waar u ook bent in Bretagne, de zee is hier nooit meer dan 60 km verwijderd!

Het heuvelachtige binnenland, is een land van mythen en legenden, van romantische kastelen en karakter-volle stadjes, van rivieren en
bevaarbare kanalen en eeuwen oude mysterieuze bossen. Rust en natuur voeren hier de boventoon.

Geografie en geschiedenis hebben ervoor gezorgd dat Bretagne haar eigen taal, eigen gebruiken en vooral eigen feesten heeft.
Bretonners zijn van oorsprong Kelten met een sterke neiging naar het mysterieuze en bovennatuurlijke. Dit vindt men terug in de legende over de “Heilige Graal” en “Merlijn”, maar vooral ook in de populaire dorps
-feesten die wortelen in een religieuze en vaak ook Keltische oorsprong.

Hier bent u welkom in een levendige streek met zeevruchten, cider en crêpes op het menu! Voor een actieve of rustige vakantie!

Hart van Bretagne

Het binnenland werd vroeger Argoat genoemd; land van de bossen en heuvels. In dit gebied ligt "Notre Maisonneke". Nauwelijks 10 minuten lopen van het lac de Guerlédan.
Een ruim 300 ha groot meer met een lengte van 12 km.
Ontstaan in 1923 door het bouwen van een stuw in de bedding van het riviertje de Blavet. Zo ontstond een indrukwekkend meer met beboste oevers. Dit stuwmeer behoort tot een van de mooiste plekjes van Bretagne en is het een ideale locatie voor het maken van wandelingen, beoefenen van watersport of vissen.

In de o
mgeving van het meer waant U zich aan de voet van de Pyreneeën door de verscholen bergengten, dalletjes en snel-stromende beken. Vanuit Beau-Rivage of de Anse de Sordan kan een boottocht gemaakt worden om zo vanaf het water van het landschap te genieten.
Om en rond het meer liggen nog enkele beziens
-waardigheden zoals een bloementuin in Thabor, een klooster uit de twaalfde eeuw, Abbaye de Bon-Repos en een bijzondere kloof. Het zijn maar een paar voorbeelden van de mooie plekjes in de nabije omgeving van het meer.

Grenzend aan het lac ligt het Forêt de Quénécan, een natuurlijk bos van 2300 ha.
Ideaal startpunt voor prachtige wandelingen.
In het bos zijn meren, oude mijnen met een mijn-werkersdorp (
Forges des Salles) en kasteel, menhirs en hunebedden.
Bon Repos is de ruïne van een 12e eeuwse abdij, prachtig gelegen aan de rivier de Blavet, waar nog steeds opgravingen worden verricht.
Op nog geen 100 meter van het huis loopt een grand randonnée- en mtb-route wat als ideaal startpunt kan dienen voor wandelingen of fietstochten.

De sfeer proeven

De keuken van de Côtes d’Armor reflecteert de rijkheid en diversiviteit van de streek.
De smaak van de zee kom je tegen in de Saint Jacques schelpen, oesters, mosselen en  
 allerlei vismaaltijden.
 Bretagne is een paradijs voor liefhebbers van deze
 superverse producten.
 Het land proef je in de crêpes en galettes (soort
 pannenkoeken), de traditionele vleeswaren en 
 groenten zoals bloemkool en artisjok van de beste
 kwaliteit.
 
 De dorst wordt gelest met een cider, wijn of een
 “blé noir”, een biertje gebrouwen van rogge.