wandelen
Terugrots


Met een uitzonderlijke rijke natuurpracht biedt Bretagne een oneindige keuze aan wandelingen voor iedereen die van de vrije natuur houdt. Op de paden in het kustgebied Côtes d’Armor of over de stille weggetjes door het binnenland van Argoat kunnen wandelaars heerlijk genieten van de prachtige diversiteit van de het landschap, de bloemen en planten.

Het netwerk van Voies Vertes neemt wandelaars en fietsers mee naar het hart van Argoat, het landelijke Bretagne. Deze groene routes hebben een lengte van ruim 2000 km en volgen
het traject van oude spoorwegen, jaagpaden, bospaden etc.,
Om het fietsers, wandelaars en skaters zo

aangenaam mogelijk te maken zijn de paden

verhard of geasfalteerd. Een deel van de route, Voie Verte V6 (Ancienne Voie de chemin de fer), loopt op nog geen 100m voorbij ons huis en is geschikt om te voet of per fiets te verkennen.

Door hun charme en historie onderscheiden
twee legendarische voetpaden zich van de rest, de Tro Breizh en het kanaalpad tussen Nantes en Brest.
Het eerste pad dateert uit de middeleeuwen en volgt het pelgrimspad langs de zeven heilige stichters van het Bretonse christendom.
Het tweede pad ontspruit vanuit het histo-rische centrum van de hertogenstad en volgt het Nantes-Brest kanaal dwars door Bretagne naar het hart van de grootste haven van de regio.

De loop van het kanaal slinger door de mooiste valleien van de Erdre naar de Aune via de Vilaine, de Oust en de Blwandelaarsavet. De waterweg strekt zich uit over 360 km en telt niet minder dan 236 sluizen. Op de jaagpaden kunnen wandelaars genieten van een aangename wandeling langs het water in het hart van Bretagne.

In de directe omgeving van Notre Maisonnele liggen twee GR routes die u door het forêt de Quénécan leiden, langs de oevers van het Lac de Guerlédan en schilderachtige dorpjes.


De routes laten de rijkdom aan natuur en historie van de omgeving zien en bieden verrassende ontdekkingen.


Kaarten en wandelroutes vind u bij de VVV van Mur de Bretagne.
Office de tourisme de Guerlédan
1 Place de l'église
22530 MUR DE BRETAGNE
Téléphone : 02.96.28.51.41
Fax : 02.96.26.35.31